Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρα Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής 2014

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών με αφορμή την επέτειο των 92 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου κ. Βασιλική Σαμανίου, που κατάφερε να συγκινήσει, να προβληματίσει και να διδάξει το πλήθος των απογόνων των Μικρασιατών, των πιστών αλλά και των εκπροσώπων των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων που κατέκλυσαν το ναό. 
Η κ. Σαμανίου, στο μεστό νοημάτων λόγο της, αφού εξέθεσε τα ιστορικά γεγονότα, επεσήμανε τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο μικρασιατικό όλεθρο και  σχολίασε τη διαχρονικότητα της καταστροφής σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο.
Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στον Ξηρόκαμπο. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η κατάθεση δάφνινου στεφάνου από τον 93χρονο κ. Παντελή Τεκέλογλου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή πρόσφυγες πρώτης γενιάς.
 
Ακολουθεί ο λόγος που εκφώνησε η Βασιλική Σαμανίου και  φωτογραφίες από τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.






































Κατωτέρω εκτίθενται σύνδεσμοι από ρεπορτάζ των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης:
Κοινή Γνώμη:
http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/2014/09/15/i-mnimi-den-prepei-na-svisei.html
Ο Λόγος των Κυκλάδων:
http://www.logotypos.gr/component/k2/2285-imera-mnimis-tis-mikrasiatikis-genoktonias


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου