Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2015

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής.
Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους το Λύκειο Ελληνίδων που χόρεψε μικρασιάτικους χορούς και οι μουσικοί  Γεωργία Λίτσα και Πέτρος Βαρθαλίτης που έπαιξαν τα κάλαντα.
Τυχερός της βραδιάς ήταν ο φίλος του συλλόγου, Αντώνης Συρίγος, καθώς στο κομμάτι του έτυχε το φλουρί.
Οι πίτες, τα γλυκά και τα μεζεδάκια ήταν φτιαγμένα από μέλη και φίλους του συλλόγου.

Δείτε σχετικό άρθρο του logotypos.gr
http://www.logotypos.gr/component/k2/3441-me-ti-skepsi-stis-xamenes-patrides-i-kopi-tis-pitas-tou-syllogou-mikrasiaton-syrou#.VLwxM9KsWSo


 του Cyclades24.gr

http://cyclades24.gr/eleytheros-xronos/ekdiloseis/item/17363-pita-ekdiloseis-mikrasiates-syrou.html

και του syrostoday.gr

http://www.syrostoday.gr/News/14470-Eyxes-kai-xamogela-gia-to-neo-etos.aspx


























1 σχόλιο:

  1. Ο χαιρετισμός του προέδρου (Δράσεις συλλόγου 2014):
    Στις 12-1-14 συγκεντρωθήκαμε και πάλι στον Ερμή για την εκδήλωση της κοπής της πίτας μας . Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους μουσικοί από το Λύκειο Ελληνίδων, που είναι κοντά μας σε πολλές εκδηλώσεις μας ενώ οι πίτες και τα γλυκά είναι φτιαγμένα από τα μέλη μας,όπως και σήμερα.
    Στις 17-2-14 συμμετείχαμε με την οικονομική (με τρόφιμα) συνδρομή μας στον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΙΓΑΙΟ, με προεξάρχοντα το πάντα ακούραστο και μέλος μας, Μπάμπη Κουλούρα, για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλληνίας.
    Στις 23-2-14 πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των μελών και φίλων μας, στο εστιατόριο Πέτρινο, με ζωντανή μουσική.
    Στις 5-3-14 παρακολουθήσαμε την γιορτή της μητέρας και ενισχύσαμε οικονομικά τον κ. Αιμίλιο Αθυμαρίτη,μετά το πέρας της γιορτής.
    Στις 26-4-14 επισκεφθήκαμε την έκθεση για την ιστορία του παλιού Ορφανοτροφείου που φιλοξένησε και Μικρασιάτες πρόσφυγες, στην οποία ξεναγηθήκαμε από τον αρχαιολόγο κ. Ζώρζο. Η έκθεση διαρκεί ως και σήμερα στο χώρο τού στρατοπέδου. Για όσους έχουν διαβάσει το ημερολόγιο το Ζαχαρία Δρόσου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
    Τους επόμενους μήνες ο Σύλλογός μας καταπιάστηκε με φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις (με πρόταση μέλους μας) έτσι στις 18-5-14 προσέφερε γεύμα στους τροφίμους του Γηροκομείου Αγίου Παντελεήμονος,στις 9-6-14 στους γέροντες του Γηροκομείου Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα και στις 12-7-14 στους τροφίμους του Ησυχαστηρίου Αδελφών του Ελέους. Και στα τρία ιδρύματα τα φαγητά και τα γλυκά ήταν σπιτικά, φτιαγμένα από τα μέλη μας. Στις 23-6-14 ο Σύλλογός μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη βοήθεια του Λυκείου Ελληνίδων που συμμετείχε με πολυμελές χορευτικό τμήμα αναβίωσε για 3η συνεχή το έθιμο του Αφανού και του κλήδονα και ανάψαμε φωτιές στο Ξηρόκαμπο όπου είναι και το μνημείο μας, με εδέσματα και αναψυκτικά.
    Στις 7-9-14 κάναμε το συνάφι μας στο Ι.Ν.Ταξιαρχών και μετά ακολούθησε κέρασμα στην ενοριακή αίθουσα. Την ίδια μέρα το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά και Σμυρναϊκά τραγούδια από το μέλος μας Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και την Απόδημη Κομπανία στο κατάμεστο θέατρο Απόλλων
    Στις 14-9-14,στην Επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποιήθηκε δοξολογία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Ι. Ν. Ταξιαρχών. Εκ μέρους του Συλλόγου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η Ταμία μας, Βασιλική Σαμανίου, και καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο μας.
    Στις 21-12-14 προσφέραμε γεύμα στους τροφίμους του Γηροκομείου Αγ. Παντελεήμονα και τραγουδήσαμε μαζί τα κάλαντα.
    Στις 28-12-14, τελευταία Κυριακή του χρόνου, μοιράσαμε τις παραδοσιακές αγριοκρεμμύδες έξω από το Ι. Ν. Ταξιαρχών και στις γειτονίες του Συνοικισμού.
    Τέλος το Δεκέμβρη του 2014 κυκλοφορήσαμε το ημερολόγιο μας με θέμα τη ΣΜΎΡΝΗ, (υπάρχουν ακόμη λίγα) του οποίου την επιμέλεια από πλευράς φωτογραφικού υλικού και κειμένων είχε ο προηγούμενος πρόεδρος μας και πάντα βοηθός όπου χρειάστηκε,κ. Νίκος Λειβαδάρας.
    Φυσικά ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εθνικές επετείους καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην πλατεία του Συνοικισμού μαζί με τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου τόσο την 25ην Μαρτίου όσο και την 28η Οκτωβρίου.
    Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη μας για την αγάπη τους προς τον Σύλλογό μας που αποδεικνύεται έμπρακτα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες μας και και ιδιαίτερα στη σημερινή καθώς όλα αυτά τα γλυκίσματα, οι πίτες και τα μεζεδάκια είναι κατασκευασμένα από μέλη μας. Ακολουθώντας τα βήματα του προηγουμένου συμβουλίου μας και ιδιαίτερα του προέδρου μας Νίκου Λειβαδάρα, προχωρούμε και εξελισσόμαστε και περιμένουμε με χαρά από όλους σας ιδέες και προτάσεις για να πάμε ένα βήμα μπροστά.
    Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας απόψε και την αγάπη με την οποία περιβάλλετε το σύλλογό μας και να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα. Και του χρόνου. Να'στε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή